blogg

Vi har flyttat!

Alltså inte idag eller igår, men för tre veckor sedan. Vi har ju bott i Nacka, utanför Stockholm, de senaste åren, men nu har vi gjort en helomvändning. Vi har bytt närheten till storstad mot åker, hästgårdar och avstånd.

Det kanske låter konstigt i mångas öron, men för oss just nu, i den situtation vi befinner oss, så är det väldigt skönt. Vi fick en otrolig möjlighet om att flytta in på några vänners gård, men i en separat lägenhet över deras garage. Det är en klar förbättring både vad gäller yta (från 18 kvm till sisådär 80) och hyra och vi har också närheten till dem, när vi vill, önskar och behöver.

Än så länge har jag inget emot den något isolerade omgivningen. Jag njuter av lugnet och vi har ju verkligen haft vädret på vår sida. Först idag kom det lite välbehövligt regn.

Vincent har redan hunnit börja skolan och det känns väldigt bra såhär långt. Pedagogerna verkar lyhörda och lugnet och dynamiken i klassen är väldigt bra. Förutom skolan är en annan stor förändring närheten till naturen och möjligheten att bara kunna springa ut i trädgården, främst för Vincent. Även om han inte riktigt kommit in i det tänket och låtit fantasin flöda helt fritt i timmar, än. Till vår hjälp så här långt har vi en hoppboll, en volleyboll, en piltavla och ett kubbspel – och det har varit bra ‘sällskap’ när han är ute själv.

Min personliga favorit är hästgården rakt över vägen. Flera dagar i veckan går jag över till hagarna och pratar och klappar en stund, främst med den stora hästen. Det ger ett inre lugn som är svårt att beskriva och jag mår bra av att få andas och gosa häst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.