blogg träning

Träna dig gladare utomhus!

I flera undersökningar har forskare slagit fast att utomhusträning ger bättre effekt både psykiskt och fysiskt. Det är heller ingen hemlighet att den gör oss både piggare och gladare och om jag pratar för mig själv så har motivationen alltid varit större när jag fått träna i en inspirerande miljö. Svettiga gymlokaler i all ära, men den mentala tillfredsställelsen är mycket större utomhus.

Som om inte detta vore anledning nog att ge sig ut i vårvädret så är det enklare att få bättre effekt om man till exempel springer utomhus. Då är underlaget av naturen redan kuperat och varierande, vilket förstås är den bästa utmaningen för kroppen.

Tänk också på att du inte behöver en massa redskap för att utföra din träning. Hitta en plats du gillar, ge dig ut och spring eller slå dig ner med din yogamatta för meditation eller styrkeövningar.

Under våren kommer jag att ge er förslag på korta pass om bara några övningar som går lika bra att göra utomhus som hemma, men till dess bjuder jag på lite inspirationsbilder från när jag jobbade som PT i betydligt varmare breddgrader.

Linda Bergstrand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.