blogg

Svenskarna letar sol!

Idag hörde jag på Nyhetsmorgon att försäljningen av solresor går otroligt bra just nu och inte undra på det! Idag har vi fjorton grader ute i Nacka och min absoluta minimumgräns går vid femton (för vad jag ens står ut med, sommaren förväntar jag mig mer). Allt under det räknar jag som vinter. 

Vincent frågade mig senast förra veckan när det blir sommar och det är ju verkligen en befogad fråga. 

Jag drömmer och spanar resor varje dag och både Vincent och jag vill tillbaka till Barcelona så snart som möjligt. Och det behöver ju faktiskt inte vara så dyrt, flyg och boende är förstås oundvikliga kostnader, men när det kommer till aktiviteter är så är staden full av gratis sådana. Och det är egentligen detsamma med alla någorlunda varma platser. Det räcker liksom med att vara ute. Picknick, strandhäng, lekparkslek, museum, titta på fina byggnader, upptäcka nya delar av staden, kolla på båtar, ta en glass, springa, bada, sjunga och dansa! Listan tar liksom aldrig slut. Och det gör inte dagarna heller. 

Jag älskar sydligare breddgrader och just Barcelona har en speciell plats i mitt hjärta. Jag bodde där under fem års tid när jag var yngre och framför allt vildare 🙂 och älskade staden. Det faktum att den är så multikulturell och dessutom en äkta stor-OCH strandstad. 

Vid nästa Barcelona-besök, som förhoppningsvis inte ligger särskilt långt fram i tiden, lovar jag er en ordentlig guide till våra smultronställen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.