blogg resor

Stockholm med barn!

Efter två mysiga, men intensiva dagar i Stockholm kan jag konstatera att det finns mycket här för barn, men att vår tid var för knapp. Förutom att möta upp med vänner hann vi till barnens stora glädje med Parkleken Rålis (i Rålambshovsparken) och Naturhistoriska Riksmuseet. Parkleken imponerade på mig rejält och var väldigt uppskattad av liten. Det var en kreativt uppbyggd park med både plaskdamm, klätterställningar, cyklar, korvgrillning, kända figurer och snickeri-workshop. Tummen upp!

P1010387

För enkelhetens skull fanns här också en grill att använda för alla och om man själv inte hade med mat gick det bra att köpa korv för att grilla. Det fanns också inomhuslek för den som behövde en paus från solen eller helt enkelt för sämre dagar än den vi hade turen att pricka in. Vi tog oss enkelt hit med grön tunnelbanelinje mot Hässelby och gick av på Thorildsplan. Vincent vågade för första gången prova att åka linbana (på bilden tillsammans med vår väninna Daniella) och timmarna flög förbi snabbare än väntat. Runt tretiden på eftermiddagen tog vi buss 50 till Naturhistoriska och under den halvtimmeslånga bussfärden passade Vincent på att sova lite siesta.

P1010384

Väl där möttes vi av ett museum med gratis inträde, något vi alltid tycker lite extra om, men också flera olika utställningar. Dels fanns det en utställning om dinosaurier som Vincent fann extra spännande, liksom den om människokroppen och i synnerhet kroppens uppbyggnad och en bebis utveckling. Rent generellt tyckte jag att museet hade en hel del kvar vad det gällde att nå fram till den yngre publiken och det var inte så pedagogiskt och engagerande som jag hade önskat. Visst fanns det interaktiva delar i utställningarna, men det var inte anpassat att tilltala yngre barn. Där fanns det alltså en hel del att jobba på. Vincent är snart fem för den som undrar kring ålder.

P1010390

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.