blogg

Spänningen på akuten!

Så igår blev det akuten efter besked om att mottagningen inte hade tid. Lyckligtvis valde vi en bra tid på dygnet och det var inte så många barn som väntade så vi fick komma in snabbt. Men sedan blev det spännande. Först fick vi träffa läkare nummer ett. Vanlig läkare, färdigutbildad, inga konstigheter. Hon säger “ja men det ser infekterat ut, han har fått en infektion”. För säkerhets skull eller vad anledningen nu må vara vill hon bara fråga Barnkirurgen om hon vill titta. Det vill hon! Doktor nummer två, barnkirurgen, kommer in. Hon är inte orolig för infektion, men är mer bekymrad över att det inte fungerar som innan att kissa samt att strålen nu är extremt tunn. Komplikation och förmodligen ny operation, fasta!, låter hennes dom. Hon ska bara höra om urologen kanske vill titta. Doktor nummer tre kommer så in, urologen. Han, å sin sida, tycker varken det finns oro för komplikation eller infektion och skickar hem oss med inbjudan om återbesök i augusti. Såret kan tydligen få vara (alltså var som i pus/gulaktigt tjockt blä) en vecka till.  

Spännande! Och en smula oseriöst känns det ju. Vem ska man lita på? Får väl hoppas att Urologen har rätt, men om han vet bäst, varför var det då inte han som kom från allra första början? 

Kära Karolinska, ni har gjort det igen! Är det här verkligen det bemötande och den upplevelse ni vill ge era patienter? (Och skyll inte på sommaren, för detta är tyvärr inte unikt för soliga månader.) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.