blogg

Skolstart och sjukhus!

Igår började Vincent förskoleklass. Ni vet att jag i mitt förra inlägg skrev att vi var tvungna att åka in till Karolinska igen. Det var alltså natten till igår. Ja så blev det också! Väl där fick jag reda på att vi skulle få vänta till mellan sex och åtta efterföljande morgon innan vi fick hjälp. Klockan var 23:45 då ungefär. Det kändes ganska hopplöst och en natt i en stol på akuten, mellan kräksjuka och andra infektioner, kändes inte rätt för någon av oss. Eftersom att jag då fått ner febern begav vi oss hem för att sova. 

Igår morse vaknade han utan feber och väldigt sugen på skoldag, så jag lät honom gå. Eftersom att jag ändå skulle vara med hela dagen kunde jag ju hålla koll… Det blev en feberfri dag, som tur var. Han var fortfarande trött och orkade inte som vanligt, men viljan fanns där. 

Väl hemma tog vi det lugnt och jag bytte förband till katetern. Redan vid första anblick såg jag att något gått igenom plåstret och det skulle visa sig vara en ordentlig skopa var. Dessutom var det svullet runt om ingångshålet och det såg ut som att det kanske låg var under huden och tryckte. Då fanns det ingen återvändo. Det var tvunget att bli akuten igen. Under dagen hade jag förstås kontaktat urologmottagningen, som lovade att ringa tillbaka under dagen, men det hade de förstås inte gjort. Därför återstod nu bara en sak.

Väl på akuten fick vi en hög prioritering och sköterskan sa att det inte borde ta så lång tid. Det gjorde det inte heller. I alla fall inte med akuten-mått mätt. Ganska snabbt fick vi veta att det blev inläggning och det hade jag ju redan förutspått. Vid det laget var Vincent rejält smärtpåverkad och det gick inte ens att genomföra ett ultraljud, trots mycket smärtlindring. 

Det blev en sen natt och idag en alldeles för tidig morgon. Resultat: oerhört trött mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.