blogg

Skoldags!

Idag kom klasslistan inför förskoleklass. Tänk att min prins ska börja skolan. Igen. Det är stort. Hur blev han så stor?

Vincent började ju skolan redan två månader innan han fyllde tre år, då vi bodde i Spanien då. (Fråga på i kommentarerna bara!) Och det kändes stort då också. Och lite läskigt. Då var han ju verkligen liten. 


(Vincents första skoldag i Las Palmas)

Först började han i en skola där det verkligen inte kändes bra och redan dag två eller tre tog jag honom gråtandes ur den skolan och så var det slut med det! Vi hade otur. 

Bättre tur hade vi på Svenska Skolan i San Agustin (Gran Canaria) där Vincent stormtrivdes från första sekund. Skolan var lite och personlig, klasserna små, pedagogerna varma och fantastiska och varje dag en ren lyx! 


När jag inte längre jobbade i San Agustin passade det förstås bättre att Vincent fortsatte i Las Palmas, där vi bodde, och även där hade vi slutligen tur i Colegio Tauro i La Isleta. 


Men det var ju egentligen inte det inlägget skulle handla om. Nu är det ju dags igen. Och visst känns det stort, men också vemodigt. Skolstart i Sverige känns så definitivt och även om det inte är skolplikt innan första klass så känns det ändå på riktigt. Och tanken på att bli fast i Sverige får mig i ärlighetens namn inte att må bra inuti. Känns bara så fel! 

Men. Det var ju den där helvetes hälsan. Måste verkligen få ordning på den eller åtminstone veta vad jag har att förhålla mig till. Det måste vara prio ett nu. 

Kram! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.