blogg

Sjukvården gör bort sig igen!

Denna tisdagsmorgon började med tvättid mellan 6-10, jag insåg ganska snabbt att idag måste också bli en städdag och runt 9-ish fick jag ännu en anledning att bli förbannad på sjukvården. 

Vilken rivstart på dagen!

Tvätten är tvättad och jag hann precis få allt torrt, underbar känsla det där med tvättid! Nu är vi redo att smutsa ner igen med andra ord. 

Och så sjukvården då. Jo, jag ringde neurofys dels för att kolla upp om ytterligare två undersökningar jag ska göra, men också för att dubbelkolla svaret på min EEG. Ni vet den undersökningen av hjärnans signaler som kom tillbaka med svaret att de hittat förändringar och min neurolog sa att “nej men det är inget farligt, man kan ha så”. Ja det visade sig att undersökande och granskande läkare av mitt EEG mycket riktigt hittat förändringar och rekommenderat min neurolog att man därför bör gå vidare med ett sömn EEG. Men något sådant har förstås inte beställts då hon ansåg att “det inte var någon fara” och själv kan jag inte beställa undersökningen då remiss måste komma in från min läkare. 

Vad ska man säga? 

Sjuksköterskan på neurofys rådde mig att tjata på att läkaren skulle skicka remiss om undersökningen så att jag fick göra den. 

Själv är jag bara så jävla trött på allt tjat, all extra energi det tar och på sjukvårdens nonchalans. Min hälsa och mitt välmående ligger i andras händer och de förvaltar det ansvaret högst tvivelaktigt. 

Jag vet att Karolinska har en internkris som heter duga och förstår att resultatet blir att det drabbar patinenterna, men det här har gått alldeles för långt! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.