blogg resor

Parkhäng och dammplask!

Malmö är en fantastisk stad i allmänhet, och för barn i synnerhet. Jag är så positivt överraskad och imponerad! Har aldrig varit i Malmö mer än för mellanlandning och inte heller trott att det skulle vara något speciellt, men ack så fel jag hade!

Malmö har skapat hela tjugo temalekparker för barn. Till skillnad från vanliga lekparker, med gunga, rutschkana och sandlåda, har man på riktigt låtit kreativiteten flöda och skapat för barn. Så enkelt, men så uppskattat! För att nämna några finns Cirkusparken, Rörelseparken och Spindelparken. Och när vi ändå pratar parker kan vi fortsätta med beröm. Alla stadens fantastiska parker! De är stora, vackra, genomtänkta och välbesökta! Man har verkligen förstått att använda ytan på bästa sätt. Skapat magiska platser mitt i centrala stan. Skogar och vatten, men i vanliga stadsparker! Man skulle kunna tro att Malmö Stad betalar mig för detta inlägg, men så är det faktiskt inte. Jag är bara så tagen av hur bra man lyckats.

P1010247

Dessutom har man byggt upp en stad där det faktiskt är cykelvänligt, återigen, man har tänkt till! Här finns lådcyklar att låna på din lokala eko-butik för att ta hem dina varor, här finns cyklar att hyra i varje hörn och återvinningsanpassade sopkärl i parkerna. Ännu ett plus är alla allmänna toaletter, vattenkranar och caféer och kiosker – i parkerna! Detta kan ju låta som självklarheter, men tro mig, det är inte min erfarenhet av andra stora svenska städer.

Som om inte detta vore nog bjuder Malmö på kojbygge, teater och dans i Folkets Park och där hittar man också den plaskdamm som kom att bli vår absoluta favorit. Sist men inte minst måste jag nämna stämningen i staden som mer påminde om en öppen stad på sydligare breddgrader; här pratade människor faktiskt med varandra och staden levde (även efter klockan sju på kvällen).

Alla tummar upp för Malmö – vi vill verkligen tillbaka!

One thought on “Parkhäng och dammplask!

  1. Plaskdammar är så himla härligt häng när barnen är små! Vi har en nära oss och somrarna då mina barn var yngre kunde vi vara där från moron till kväll. Enkelt och barnen var såå nöjda 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.