blogg

Kärlekstoppar & rövhålsdalar!

Nej, det är faktiskt inte alltid roligt. Det är inte bara mys, kärlek och bra stämning. Jag pratar om föräldraskapet alltså. Jag älskar min lilla bus över allt annat och föräldraskapets fördelar överväger alla eventuella nackdelar (om man nu vågar kalla dem så…). Men. Det kan också vara jävligt jobbigt. Det kan vara prövande, kännas hopplöst, frustrerande och till och med irriterande ibland. Visst kan vi skoja om egentiden som man på sin höjd får i form av ett toalettbesök eller likgiltigheten man som förälder snart skaffat sig gentemot snor, kiss och kräks. För så där på håll är det ju ganska roligt. Komiskt till och med. Men bara på håll. I stundens hetta kan det vara jävligt utmanande. Och det är inte ens säkert att det handlar om en mikrostund i livet för ibland känns det som en evighet. Och i perioder blir de där stunderna till riktiga evigheter. Faser blir till timmar, som blir till veckor – som tar knäcken på en! Och ändå säger vi att vi får så mycket tillbaka, för det är ju sanningen! Men samtidigt, fan vad energi det kan ta. Föräldraskapet är en prövningens berg-o-dalbana med kärlekstoppar och rövhålsdalar. Det är inte en dans på rosor. Inte bara. Den som påstår det är inte helt ärlig. Och det är helt okej att känna så! Vi är inte mer än människor (även om blotta föräldra-titeln oftast innebär superskills utöver det vanliga).

Jag tänker också att utmaningarna är ännu större om man som jag är ensamstående. Just i mitt fall dessutom ensamstående utan avlastning varannan vecka. Men oavsett. Vi måste våga vara ärliga – och förstå att vi inte älskar våra barn mindre eller är sämre föräldrar för det.

Det pågår någon slags pk-hets bland föräldrar där man utåt gärna visar upp och berättar hur duktig man är – samt klankar ner på andra för än det ena än det andra. Sluta med det! De allra flesta föräldrar är de bästa föräldrarna som finns – åt just sina barn!

Så för alla er som började se svart någon gång efter de första meningarna; jo då, det är värt det, alla gånger! Men det är inte bara blomdoft och rosa moln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.