blogg resor

Involvera de små!

Inför alla våra resor har Vincent varit högst delaktig. Ja, från det att han förstått och att jag har kunnat förklara för honom förstås. Liksom jag, har han räknat ner, längtat, planerat, tittat på filmer från destinationen och slutligen varit med och packat. Mitt kontrollbehov har alltid tvingat mig att styra hans fokus till en första packning av handbagaget, först efter det har jag lagt mig i. I samråd (läs: övertalning) har vi sedan plockat bort och argumenterat för och emot för att slutligen komma fram till en packning vi båda är nöjda med. Utmaningen ligger sedan i att få honom att inte röra i det som packats ner. Det är dock ett helt annat inlägg.

Jag brukar oftast ta med matsäck på planet då maten som serveras inte alltid motsvarar förväntningarna. Även här brukar jag fråga Vincent vad han vill ha med, stötta upp det med frukt och något mer matigt (beroende på flyglängd) så att jag har maximal chans att få i honom näring. En hungrig son är oftast en sämre idé, så det är bra att undvika.

Väl på plats på destinationen pratar vi om utflykter och aktiviteter vi vill genomföra, men framför allt njuter vi! Semester ska vara just det och för oss innebär det oftast att vara spontana. Barn är ju faktiskt inte så krävande och med strand- eller poolhäng är de oftast nöjda. På storstadssemestrar brukar vi satsa på museer, lekparker, picknick i park och ibland till och med shopping.

Jag jobbar mycket med att bygga upp spänning och förväntan kring våra resor. Vi pratar om hur spännande och roligt det ska bli med alltifrån flygresa till att bara vara och många gånger är det just i det äventyret ligger. I de små sakerna med de stora förväntningarna. Vincent är involverad i allt, för han är så medveten. Han har ofta egna idéer och framför allt många funderingar och tankar. Vincent som resesällskap är underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.