blogg

Hänsyn till sitt barn i bloggen.

Jag har som alla andra mammabloggare funderat över vad som är rätt att dela och inte i och med att Vincent blir större, men har faktiskt aldrig tyckt att det varit ett svårt beslut. 

Jag tycker att det är viktigt att kunna prata öppet om det mesta och jag försöker aktivt lära Vincent detsamma. När han hade kateter märkte jag flera gånger hur han kände sig obekväm i situationer bland andra människor i att visa att han hade den och jag var då väldigt tydlig med att det inte var något att skämmas över. Det ledde väldigt snabbt till att han heller inte skämdes över den och istället berättade vad och varför för de som tittade eller undrade. Och det var en otrolig lättnad för honom! 

Har tidigare fått en hel del kommentarer i stil med “stackars barn, berättar om hans förhudsproblem”, men jag känner mig väldigt trygg i vad jag delar. Vincent är fem och ett halvt och skäms inte över att prata om varken det ena eller det andra och det tycker jag är grymt! Skam skapar så otroligt mycket onödig ångest. Jag bygger hans självförtroende och är stolt över det. 

Och nej, han får inte ut något av att jag berättar om det i bloggen, men han har heller inte ont av det. Jag tycker det är viktigt att förmedla öppenhet och att jobba emot prydhet och motverka att man ska skämmas för naturliga saker/åkommor/besvär.

Så för er som funderade, nu vet ni hur jag tänker!

Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.