blogg debatt

Försäkringskassan gör fel – och rycker på axlarna!

Efter Vincents långa sjukperiod har det blivit en del vab. Jag har skickat in ansökan i tid, men väntat på svar. 

För några dagar sedan fick jag veta att de gör en ny SGI-utredning och väntar svar från min arbetsgivare. Jag bad arbetsgivaren att skynda på och de skulle skicka samma dag. Digitalt har det inte gjorts för det syns direkt och ingenting har heller kommit in brevledes. Bara att vänta. Gärna med ett leende på läpparna.

Men igår ringde en handläggare från Försäkringskassan och sa att hon kunde godkänna och göra klart första delen (ungefär en månad) då den skulle gå på min gamla SGI. Toppen! Lite trött i huvudet efter lumbalpunktionen frågade jag inte när pengarna skulle komma så jag ringde upp senare igår. Fick då prata med en man som lovade att fixa att jag har utbetalningen senast nästa vecka. Eftersom att man aldrig kan vara nog tjatig med dessa instanser ringde jag idag igen för att se om jag kunde få exakt datum för utbetalning. Då fick jag veta att jag fått fel information och att jag inte alls kan få utbetalning innan utredningen är klar, för alla dagar ska ersättas enligt den nya SGI:n. 

Och de tycker förstås att detta är beklagligt, men kan inte göra något. Inte en, utan två personer har gett fel information, men det händer absolut ingenting och jag får snällt vänta. De skulle se till att någon bevakar och försöka skynda på, men de måste vänta på arbetsgivarens svar. Sedan får de se hur snabbt det kan gå. 

Jag föreslog att de borde kompensera genom att till exempel kontakta arbetsgivaren för att kunna ta ett beslut idag, men det gick förstås inte heller. 

Är så jäkla trött på att instanser får göra fel, men gud nåde oss privatpersoner om vi skulle göra det. Via vår e-legitimation lovar vi dyrt och heligt att vi uppger sanningen, men var sjutton finns heligheten hos Försäkringskassan? 

Blir så jäkla less. En redan dålig dag, med yrsel och illamående, blev ännu sämre. 

Förlåt för dålig energi, var bara tvungen att få det ur mig.

Puss på er! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.