blogg

En sväng om Medelhavet!

Idag har Vincent och jag varit på Medelhavsmässan Panorama i hopp om lite utlandskänsla. Jag såg särskilt fram emot den delen som på hemsidan beskrevs som “gastronomi”, vilket fick mina smaklökar att spinna ihop en fantastiskt smaksensation-dröm på nolltid. Dessvärre var det inte mycket till mat. Det fanns oliver och ost (och nötter), vilket verkligen inte är fy skam, men jag hade väntat mig mer av ordet gastronomi. Så på det sättet var mässan faktiskt en besvikelse. Det var mest representanter från resebolag som var på plats för att sälja och göra reklam, så klart, liksom föreståndare från en del hotell runt just Medelhavet.

Jag vet egentligen inte vad jag hade väntat mig. Hade väl förmodligen hoppats på lite atmosfär. Jag ville liksom känna att jag var i Medelhavet, men det kanske var att önska för mycket. Och vad det gällde Medelhavet så var Grekland helt klart överrepresenterat, men om jag förstått rätt var mässan tidigare just en Greklands-mässa, så det kanske förklarar saken. MEN, detta till trots, så fanns det en väldigt glad liten kille som var överlycklig över att både få träffa Bamse och Lollo och Bernie. Så många gånger han lyssnat på deras sång från miniland, lyckan var total, även om det var lite nervöst att komma nära.

Summa kardemumma; hade jag fått bestämma så hade man byggt upp en inomhusstrand, ställt upp solstolar och erbjudit strandlek. Det hade varit blandad musik som representerade flera av medelhavsländerna och man hade lagt tyngd på maten. (Gärna lite paella-making om jag får spinna loss ordentligt.)

Hoppas ni har en fantastisk lördag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.