blogg resor

Därför väljer jag lågprisflyg!

Lowcost-bolagen har, i min mening, onödigt dåligt rykte. Jag väljer nästan alltid lågpris-flygbolag och har alltid varit väldigt nöjd med det. Ja!, även när jag reser med barn! Hur kommer det sig? Det finns förstås flera anledningar till det, men en är naturligtvis priset – det är viktigt för mig! Jag är ensamstående mamma och försöker att resa så mycket som möjligt och för att kunna göra det är prislappen på våra biljetter viktiga. Dessutom har lågpris-bolagen idag ett bra utbud, vilket naturligtvis gör deras service än mer intressant.

Många klagar på utrymmet i allmänhet och benutrymmet i synnerhet, men det är inget jag någonsin haft ont av, så jag skulle aldrig sluta flyga med dessa bolag på grund av den anledningen. Dessutom, tycker jag av egen erfarenhet, att de oftast flyger i tid och har få inställda avgångar – det är guld värt! Något annat som är viktigt är att det inte är något problem eller extra kostsamt att ta med barnvagn eller sulky – det är det inte heller på de bolag jag åkt med. Med det är jag ganska nöjd.

Ska man resa från a till b, med enbart ett handbagage så är lågpris löjligt smidigt. Ska man resa med en väska måste man betala för den, men det måste man idag till och med på charterbolagen, så det är ingen större skillnad. Där lågprisbolagen möjligtvis gör sina pengar, för någonstans måste de ju rimligtvis få in dem, är på övervikt och i vissa fall då biljetter ska ha skrivits ut i förväg och in-check ska ha gjorts av resenären själv. Men det tycker jag ändå känns rimligt. Jag ser till att göra det jag ska och inte ha övervikt, så slipper man extra kostnader och huvudvärk över dyra kilopriser. (Jag och fyraåringen får gott och väl plats i en resväska a la ryggsäck i backpackstil.)

Så till er som tror att man inte kan resa smidigt med barn; jag tror ni har fel. Dra ner på nivån och kraven, vad är egentligen viktigt?, och framför allt, vad är nödvändigt och vad är bara överflödig lyx? Jag förstår och accepterar att vi alla är olika, men om man vågar dra ner på vardagens bekvämligheter så kan man komma billigt (och bra!) undan genom att flyga lågpris så det är mitt tips till er resesugna därute idag.

Och för er som funderar på över vilka sulkys som gratis får medtas på lågprisflygen så kommer det snart ett inlägg även om det!

Trevlig resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.