blogg resor

Brännö – en svensk idyll i Göteborgs Skärgård!

Det tar bara mellan en halvtimma och femtio minuter att ta sig ut till Brännö, beroende på vilken färja man väljer och till vilken hamn man åker. Jag rekommenderar att ni går av vid Brännö Rödsten och promenerar till andra sidan ön där ni kan leta fram en fin klipplats eller strandbit också för den delen. Vägen genom ön är lagom lång och väldigt mysig promenad att göra. På vägen möts ni av ett värdshus med Bed And Breakfast, öbor som säljer plantor och en massa får och lamm som gärna vill bli klappade.

brännö1

Göteborgs Skärgård är ett fantastiskt resmål för såväl barn som vuxna och det är verkligen en idyll. Hit kan man med fördel åka bara över dagen eller lyxa till det och hyra en stuga i några nätter. Både jag och Vincent fick mersmak och hoppas på att kunna åka tillbaka för att just bo några nätter nästa gång.

brännö6

Vi hade med oss matsäck ut och spenderade hela dagen på Brännö. Vincent lekte både på den lilla sandplätten med våra medhavda strandleksaker och sittandes på klipporna. När vi var där var det ganska kallt i vattnet så det blev mest ett snabbt fotdopp, men annars är badet förstås en huvudattraktion för alla er som inte är badkrukor. Det var en fantastisk dag som vi inte ville skulle ta slut. Brännö är verkligen att rekommendera!

brännö4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.