blogg

Blogg vs vlogg?!

Youtube är ju egentligen så mycket mer än en vlogg-plattform så rubriken kanske är en aning missvisande, men jag vill ändå prata om de två i förhållande till varandra.

Redan när jag bodde i Barcelona och var snarare tjugo-någonting än trettio-någonting så bloggade jag, men det blev seriöst och frekvent först när jag blev gravid med Vincent. Under graviditeten och Vincents första år bloggade jag mycket och det har alltid funnits ett behov av skrivande hos mig. (Det upptäckte jag ju som tolvåring när jag fick anställning på lokaltidningens ungdomsredaktion och sedan har det hängt i.)

Och även om behovet av skrivande nog aldrig kommer att försvinna började ju mitt tv- och kameraintresse ta fart redan på gymnasiet då jag läste tv-produktion på Mediagymnasiet i Nacka Strand. Där och då upptäckte jag helt plötsligt att det faktiskt fanns en exhibitionistisk sida hos mig och jag började i smyg drömma om att stå framför kameran hellre än bakom.

Det där intresset har sedan fått ligga och gro och för ett drygt år sedan blev jag ju antagen till utbildningen tv-produktionsspecialist på Medieinstitutet. Min sjukdom satte ju tyvärr käppar i hjulet efter bara en termin och jag borde ha förstått att heltid var en dålig idé, men min ambition och mitt driv har alltid varit större än eventuella motgångar. Jag hann med en del i alla fall och lärde mig helt klart tillräckligt för att våga tro på att youtube skulle kunna bli något för mig.

Därefter har jag hunnit med en snabbis på Expressen TV, men sedan dess har jag så gott som hela tiden varit sjukskriven. Med det sagt har både blogg och eventuell vlogg samt alla andra högt- och lågflygande planer fått stå åt sidan.

Men nu ska jag återigen prova att jobba tjugofem procent och hoppas av hela mitt väsen att det ska gå, därav ämnet.

Bloggen ska finnas kvar, men jag hoppas att mitt huvudsakliga fokus kan ligga på rörligt och youtube.

Där finns mitt största intresse, där får jag utlopp för min exhibitionism och där hänger jag själv mest nu för tiden när det gäller att följa andras vardag. Så om jag måste välja mellan de två vinner vlogg, MEN, som tur är behöver jag ju inte välja, så här är jag nu – i lagom tappning.

Hej på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.