blogg

Att vara good enough!

Att vara förälder är det mest fantastiska man kan vara med om, allt jobbigt får du tillbaka i tusenfaldig kärlek och den energi du gör av med får du dubbelt tillbaka i nästa puss. Ja. Nja. Och nej! 

Det där är en sanning. En del av sanningen. Men det är absolut inte hela sanningen. Jag skulle kalla den en förskönad version av hela sanningen. 


Igår såg jag på instagram att Jollyroom kört igång en ny kampanj, en jäkligt viktig sådan och jag vill absolut hänga på deras momfive

Jag är verkligen ingen perfekt mamma, men jag vågar påstå att jag är good enough (och den enda Vincent möjligtvis skulle byta ut mig mot är Molly i Dolly Style på grund av coolare hårfärg). 

Jag gör ofta fel;

  • Jag blir arg på Vincent fast han inte gjort något fel bara för att jag är trött, sjuk, ledsen, arg eller bara allmänt sur. 
  • Jag är ibland orimligt långsint för att jag inte orkar bryta min surbubbla och gå vidare.
  • I vår verklighet där jag är (100% ensamstående och…) kroniskt sjuk och Vincent åker in och ut på sjukhus räcker inte min energi till att både laga mat, leka, vara glad, duscha, vara på topp, komma ihåg och vara den “perfekta mamman”. 

Däremot har vi väldigt många samtal kring att även vuxna gör fel och det är många gånger jag ber om ursäkt för att jag varit orättvis. Jag hoppas och tror att det ger honom något värdefullt det också. 

Jag överöser Vincent med så mycket kärlek jag förmår, men jag är också, allt för ofta, den tråkiga mamman som ligger i soffan och är trött och/eller har ont i huvudet, mår illa, är yr eller vad det nu må vara. 

Jag drömmer om egentid och leker med tanken att kunna göra saker bara för mig igen. Kanske vara barnledig en hel helg, sova ut, sova över, sova ännu mer, dansa (!!!). Och det innebär inte att jag inte älskar Vincent, det innebär bara att jag faktiskt inte bara är mamma. 

Så med det sagt! Även mammor är människor och vi är grymma trots våra fel och brister. En stor #momfive till oss alla! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.