blogg resor

Upplev resan fler gånger!

Att planera kommande resor är nästan lika spännande som att genomföra dem. På det sättet får man uppleva dem två gånger (minst) och det är bra mycket bättre en enda. Vincent älskar att vara en del av planeringen. Han hjälper till att bestämma vilka utflykter vi ska göra, men vi lämnar också mycket tid för spontanitet. När vi är i Sverige är det just det vi saknar allra mest!

Nästa vecka åker vi till London och jag kan knappt bärga mig. Jag vet att det låter helt galet, men det blir faktiskt min första gång i London (om inte en mellanlandning på Heathrow räknas?). London Zoo och några museum står på att-göra-listan, men mer planering än så blir det inte.

Vad jag ser fram allra mest emot inför mina resor är att insupa resmålets atmosfär och bara känna in den. Sedan blir det mesta en enda lång upptäcktsfärd och vi gör det vi vill just där och då. Inga måsten, det är fantastiskt! Och visst är det väl ändå precis det det handlar om när man reser?, att hitta det där genuina och ta sig bakom turiststråk och fällor.

Jag kan alltså inte skriva under på att allt måste planeras in i minsta sekund bara för att man reser med barn, det funkar alldeles utmärkt ändå. Sedan är det självklart så att det finns en hel del som kan underlätta resan, men jag aktar mig noga för att inbilla mig att det finns en massa “måsten” och “inten” när det gäller resande med barn. Det får avrunda detta inlägget och vara dagens tips i resamedbarn-djungeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.