blogg

Ännu en dag på Karolinska.

I morse var det alltså dags för den inplanerade EEG-undersökningen. Den kan tydligen visa på epileptisk aktivitet och den ville de göra på grund av min hjärntumör.

De satte alltså tjugotre elektroder på huvudet och ytterligare fyra på bröstet och sedan fick jag under cirka en timmas tid ligga och blunda och titta om vartannat medan de mätte aktiviteten i hjärnan. 

Efter det besöket begav jag mig direkt till akuten eftersom att det är enda sättet att få snabb tid hos läkare. Turen var med mig och idag var det min neurolog som jobbade på akuten så det krävdes inte en massa förklaringar bakåt i tiden. 

Svaret från EEG-undersökningen hade redan kommit och visade tydligen på lite förändringar, men det var inget att bry sig om. (Precis som vitsubstansförändringarna jag har i hjärnan och alla blåmärken som oförklarligt blossade upp på mina ben utan anledning.)

Neurologen berättade att hon trodde att jag hade gjort neurofysundersökningen också under morgonen och blev förvånad när jag berättade att den inte ens var beställd. Karolinska fortsätter att leverera! 

Hon undersökte mig för femtielfte gången och konstaterade precis som jag att jag blivit sämre och skulle nu skynda på neurofysen och så togs dessutom fler blodprover. Nu följer hon spåret neuropati och muskelinflammation, vilket borde gjorts för flera veckor sedan parallellt med det andra. Men men.

Nu är jag på väg hem och imorgon ringer hon med svar om blodprov och när neurofys kan bli av. 

Ännu en dag i ovisshetens tecken. Ännu mera väntan. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.